Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закони про ратифікацію угод з Нідерландами та Австралією


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Петро Порошенко підписав закони про ратифікацію угод з Австралією про направлення персоналу в Україну для розслідування обставин падіння «Боїнга-777» та з Нідерландами – про міжнародну місію захисту. Про це йдеться у повідомленні прес-служби українського президента.

«Закон № 1619-VII «Про ратифікацію Угоди між Україною та Австралією про направлення австралійського персоналу до України у зв’язку з падінням літака Malaysia Airlines рейсу МН17 сприятиме залученню австралійської сторони до розслідування причин авіакатастрофи, яка сталася над територією України. Закон № 1620-VII «Про ратифікацію Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування» забезпечуватиме подальше практичне залучення нідерландської сторони до розслідування причин катастрофи рейсу МН17», – повідомляє прес-служба глави держави.

У четвер Верховна Рада ратифікувала угоди з Австралією та Нідерландами, які дають можливість цим країнам направити своїх фахівців в Україну для розслідування причин авіакатастрофи на Донеччині.

Угоди з Австралією і Нідерландами були підписані Києві 24 та 28 липня відповідно. Вони набирають чинності з дня, коли ці країни отримають дипломатичні ноти від України.

У четвер спостерігачі ОБСЄ у супроводі нідерландських і австралійських експертів змогли дістатися місця трагедії малайзійського літака на Донеччині вперше за майже тиждень.

У прес-центрі АТО раніше повідомили, що 31 липня війська, які беруть участь в активній фазі АТО, не ведуть бойових дій біля місця падіння літака, окрім захисту власних позицій від нападу. Водночас, за повідомленням, бойовики обстрілюють населені пункти біля місця катастрофи.

Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп заявила, що на місці катастрофи «Боїнга-777» можуть залишатися 80 тіл загиблих.

Україна і Захід заявляють, що літак із 298 людьми на борту над Донеччиною збили проросійські бойовики за ймовірної підтримки Росії. Москва свою причетність заперечує.

XS
SM
MD
LG