Доступність посилання

ТОП новини

Периметру безпеки на місці катастрофи «Боїнга-777» немає – ОБСЄ


Периметру безпеки на місці катастрофи малайзійського «Боїнга-777» немає. Про це повідомляє спеціальна місія ОБСЄ в Україні, яка сьогодні відвідала місце авіакатастрофи. У повідомленні йдеться, що за 8-10 кілометрів від місця падіння лайнера видно сліди ракетних і артилерійських обстрілів.

«Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ спільно з експертами з Австралії та Нідерландів успішно відвідали місце катастрофи «Боїнга-777» у селищі Грабове (79 кілометрів на схід від Донецька), згідно з маршрутом і планом, узгодженим між українською владою і так званою «Донецькою народною республікою». Це була швидше розвідувальна група, ніж та, що займається розслідуванням. Представники місії не побачили якихось змін з моменту попереднього візиту. Багато особистих речей загиблих залишаються на тих місцях, де експерти бачили їх минулого разу. Периметру безпеки не було. Моніторингова місія бачила сліди артилерійських і ракетних обстрілів за 8-10 кілометрів від місця авіакатастрофи», – мовиться у повідомленні.

При цьому в ОБСЄ наголошують, що дорогою з Донецька до Грабового їм довелося двічі перетинати кордон між територіями, які контролюють сепаратисті і українська армія.

Сьогодні міжнародна група експертів з Нідерландів й Австралії, а також спостерігачів ОБСЄ на місці падіння малайзійського літака в Донецькій області розпочала роботу із встановлення обставин трагедії.

31 липня прес-служба президента України Петра Порошенка повідомила, що група інспекторів у складі восьми представників ОБСЄ, двох представників Австралії і двох – Нідерландів виконала свої функції на місці падіння збитого авіалайнера й повернулася до безпечної зони місця базування.

Раніше експерти не могли потрапити на місце катастрофи через дії бойовиків.

Як заявляв віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, українська сторона за дорученням президента України Петра Порошенка виконує вимоги щодо 20-кілометрової території від місця авіакатастрофи, де не ведуться жодні бойові дії.

XS
SM
MD
LG