Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: санкції Заходу проти Росії – ефективні


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Санкції, які проти Росії застосовує Захід, є ефективними. Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам.

«Санкції проти Росії діють ефективно», – наголосив Порошенко.

Український президент висловив переконання, що наразі в Євросоюзі є одностайна підтримка України.

П’ять із провідних банків Росії – «Сбербанк», «ВТБ Банк», «Газпромбанк», «Внєшекономбанк» і «Россєльхозбанк» – потрапили під нові обмежувальні заходи Європейського союзу у зв’язку з діями Росії на дестабілізацію становища на Сході України. Їх назви опубліковані в офіційному журналі ЄС.

Крім того, в офіційній публікації викладені подробиці накладеного ембарго на імпорт і експорт зброї й споріднених матеріалів із і до Росії, а також експорту до Росії чи для російських Збройних сил товарів подвійного призначення і технологій для військового використання.

У середу ЄС уже запровадив низку інших санкцій проти Росії через її дії щодо Криму і сходу України. Там ішлося про персональні санкції проти низки осіб, наближених до президента Росії Володимира Путіна, а також проти кількох ватажків сепаратистів, які діють у частині Донбасу. Також у список потрапили російська оборонна компанія, авіакомпанія, що здійснює польоти до Криму, і російський банк, який діє в окупованому Криму.

Окремі санкції ЄС, оголошені в середу, стосуються і незаконно анексованих Росією українських Криму і Севастополя. Євросоюз заборонив нові інфраструктурні інвестиції на цих територіях у галузях транспорту, телекомунікацій, енергетики і видобування природних ресурсів.

Також про нові санкції проти Росії оголосили США і низка інших країн. Обмеження США і ЄС узгоджені між собою.

XS
SM
MD
LG