Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО не коментували використання Києвом будь-якої зброї – місія України


Місія України при НАТО заявила у п’ятницю, що Північноатлантичний союз за останній час не коментував питань використання Україною будь-якої зброї.

Це засвідчило з’ясування у прес-службі і в політичному директораті Міжнародного секретаріату НАТО і у військових структурах альянсу джерела походження інформації, ніби в НАТО підтвердили факт використання Збройними силами України балістичних ракет у перебігу антитерористичної операції на сході держави, мовиться в повідомленні місії.

Раніше у п’ятницю в НАТО вже заявляли, що для альянсу було б недоречно підтверджувати, застосовували чи ні українські війська балістичні ракети. «Ми можемо сказати, що Україна зараз стоїть перед загрозою безпеці і має право реагувати у відповідь пропорційно та домірно», – наводить агентство УНІАН слова представника Верховного командування союзних сил НАТО в Європі на ім’я Алехандро Муньос.

Дослівно таку ж заяву представника НАТО навело у п’ятницю й російське агентство «РІА «Новості», яке не назвало його імені.

У п’ятницю українська служба німецької телерадіокомпанії «Німецька хвиля» оприлюднила, а низка ЗМІ передрукувала повідомлення з назвою «НАТО підтверджує використання Україною балістичних ракет». У матеріалі йшлося про те, що неназваний представник прес-служби у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі заявив: в альянсі мають інформацію, що розвідка США має дані про застосування українською армією балістичних ракет малої далекосяжності проти проросійських сепаратистів на Сході України. Ніяких подробиць цей представник не зміг повідомити.

У вівторок про дані неназваних представників розвідки США з приводу такого застосування балістичних ракет заявляла американська телемережа CNN вустами свого кореспондента в Пентагоні. Офіційно цих даних США не підтверджували. У Раді національної безпеки і оборони України запевнили, що до балістичних ракет у перебігу антитерористичної операції не вдаються.

XS
SM
MD
LG