Доступність посилання

ТОП новини

Україна закуповує техніку в російського КАМАЗу, щоб швидко укомплектувати свої підрозділи – Аваков


МВС України закуповує техніку в українських дистриб’юторів російського КАМАЗу та білоруського МАЗу через те, що має доукомплектувати свої підрозділи технікою у вкрай стислі строки й часу чекати виконання замовлень українськими виробниками немає, а запаси на їхніх складах вичерпані.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у відповідь на критику співпраці з виробником країни-агресора.

«Я поставив завдання й строки – задоволений тим, що його виконали. А подобається це комусь чи ні – це інше питання. Не вважаю, що потрібно було сидіти й чекати три місяці доукомплектування нашими вітчизняними виробниками. Перекрились – і нормально. У нас старого парку мало не половина цих же постачальників», – зазначає міністр.

«Настане, і дуже скоро, час, коли будемо мати 100 % комплектування, що не залежатиме від путінської Росії. І ми активно над цим працюємо», – додає Арсен Аваков.

Він повідомляє, що українські силовики вже замовили в Кременчуцького автомобільного заводу «КРАЗ» 370 машин на суму 361 мільйон гривень: тягачі кунги, спецмашини, платформи, причепи, тощо. Очільник зауважує, що поки що український виробник не встигає виконувати замовлення так швидко, як це потрібно в умовах війни.

В українського дистриб’ютора російського КАМАЗу Україна закупила шасі, які вона вже використовувала до початку бойових дій. Загальна вартість контракту – 27,7 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG