Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики не дозволяють використати безпілотник на місці катастрофи «Боїнга-777» – РНБО


Нідерландський поліцейський на місці авіакатастрофи на Донеччині, 1 серпня 2014
Нідерландський поліцейський на місці авіакатастрофи на Донеччині, 1 серпня 2014

Бойовики не дозволили міжнародним експертам, які працюють на місці авіакатастрофи «Боїнга-777» на Донечині, використовувати безпілотний літак для обстеження місця падіння лайнера. Про це повідомляє речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, учора міжнародні експерти змушені були припинити роботу через артилерійський обстріл, який вели бойовики на відстані 2 кілометрів від місця катастрофи.

«Чітко зафіксовано, що артобстріл, через який місія змушена була припинити роботу, здійснюють саме терористи», – зазначає Лисенко.

Речник РНБО наголосив, що заборона на використання безпілотника свідчить, що «терористи не зацікавлені у проведенні комплексного та об’єктивного розслідування». Андрій Лисенко зазначає, що використання безпілотного літака могло б дати змогу швидко дослідити територію, на якій лежать уламки «Боїнга-777».

Лисенко наголошує, що українські військові не ведуть активних бойових дій у зоні падіння лайнера, проте бойовики продовжують обстрілювати цю територію.

Речник РНБО повідомив, що у понеділок планується робота більш потужної міжнародної місії на місці падіння літака.

«На понеділок запланована більш потужна група міжнародних експертів, які мають прибути по організованому коридору на місце падіння «Боїнга-777», у тому числі і поліцейських», – наголосив Лисенко.

Як повідомляло Радіо Свобода, міжнародні експерти, використовуючи службових псів, виявляють нові залишки тіл та речі жертв авіакатастрофи «Боїнга-777» на Донеччині.

70 нідерландських і австралійських міжнародних експертів змогли потрапити на місце трагедії, попри сутички між українськими військами і бойовиками угрупування «ДНР», яке Київ визнав терористичним.

XS
SM
MD
LG