Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко нагороджує льотчиків на День Повітряних сил


Штурмовики Су-25 відіграють головну роль в авіаційній підтримці антитерористичної операції, архівне фото
Штурмовики Су-25 відіграють головну роль в авіаційній підтримці антитерористичної операції, архівне фото

Президент Петро Порошенко підписав у неділю указ про нагородження державними орденами українських льотчиків, які, як мовиться в повідомленні, виявили мужність і героїзм під час виконання бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції.

Серед нагороджених – посмертно підполковник Руслан Плоходько та підполковник Сергій Руденко, які 3 травня відвели підбитий літак за місто Слов’янськ, врятувавши життя мирних мешканців.

Також за цим указом нагороди присвоєні кільком десантникам, які відзначилися під час проведення антитерористичної операції.

Указ підписаний у День Повітряних сил України, що припав на нинішню неділю. У вітанні з цього приводу Порошенко, зокрема, зазначив, що «сьогодні українські Повітряні сили наводять жах на терористів та бойовиків на Донбасі».

«Адже, попри застосування ними важких озброєнь протиповітряної оборони, що вони отримали з-за кордону, наші пілоти йдуть на бойові вильоти, ризикуючи власним життям, рятуючи життя побратимів, гідно виконують військовий обов’язок. Я пишаюсь нашими Повітряними силами і хочу висловити вам глибоку вдячність за ваші щоденні подвиги», – заявив президент.

День Повітряних сил відзначають в Україні від 2007 року у першу неділю серпня.

XS
SM
MD
LG