Доступність посилання

ТОП новини

Частина підрозділу сил АТО відступила до кордону з Росією – прес-центр


Частина підрозділу сил АТО через інтенсивний обстріл важкої артилерії була змушена відійти до кордону з Росією, повідомляє прес-центр антитерористичної операції.

«Вчора, 3 серпня, підрозділи сил АТО, які займали позиції поблизу кордону з Російською Федерацією, в районі населеного пункту Червонопартизанськ близько чотирьох годин знаходились під інтенсивними обстріли важкої артилерії, мінометів, танків та БМ 21 «Град». Обстріл наших військ вівся як з території Російської Федерації, так і з боку терористів», – повідомляє прес-центр на своїй сторінці у Facebook.

За повідомленням, спроби надати допомогу (колони з боєприпасами і продовольством) знищувались з боку Росії. «Пізно ввечері було ухвалене рішення про спробу прориву. Одна частина підрозділу розпочала вихід, та прорвалась з оточеної ділянки. Згодом вони об’єднались з підрозділом сил АТО, який був скерований на допомогу. Інша частина здійснювала вогневе прикриття своїх бойових побратимів ті героїчно вела бій до останнього набою. Після закінчення боєприпасів вони підірвали залишки пошкодженої техніки і відійшли до пункту пропуску з Російською Федерацією», – йдеться в повідомленні.

Водночас представник антитерористичної операції на сході України Олексій Дмитрашківський заявив, що кількість українських солдатів, які змушені були відступити до Росії уточнюється.

У прикордонному управлінні ФСБ Росії раніше заявили, що понад 400 українських солдатів перейшли на російську територію і попросили притулку. Як заявив керівник прес-служби прикордонного управління по Ростовській області Василь Малаєв, українці будуть переправлені на пункт пропуску «Матвєєв курган» для передачі українській стороні.

XS
SM
MD
LG