Доступність посилання

ТОП новини

Росія стягнула до кордонів України 45 тисяч військових – РНБО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Загальна кількість накопичених Росією військ, зосереджених уздовж кордону України нараховує близько 45 тисяч, 160 танків, до 1360 бойових броньованих машин, до 350 артилерійських систем, 130 ракетних систем залпового вогню, 192 бойових літаки, 137 ударних вертольотів. Про це повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко.

За його словами, у прикордонних з Україною районах Росії зафіксували нові підрозділи Збройних сил Росії.

«Це підрозділи 138-ї окремої мотострілецької бригади з Ленінградської області – розгорнуті у Ростовській області; підрозділи 25-ї окремої мотострілецької бригади з Псковської області – у Бєлгородській області; підрозділи 531-го зенітно-ракетного полку з Мурманської області, які розміщені у Курській області», – сказав Лисенко.

Крім того, за його словами, вчора Міністерство оборони Росії почало масштабні військові навчання із залученням понад 100 бойових літальних апаратів, серед яких винищувачі Су-27, МіГ-31, багатофункціональні комплекси Су-34, фронтові бомбардувальники Су-24, вертольоти Мі-8, Мі-24 і Мі 28Н, а також технічні засоби протиповітряної оборони. Ці навчання триватимуть до 8 серпня.

Київ розцінює проведення таких безпрецедентних військових навчань на кордоні з Україною як провокацію, наголосили в РНБО.

XS
SM
MD
LG