Доступність посилання

ТОП новини

Швейцарія оголошує нові санкції проти Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Швейцарія оголосила сьогодні, що посилює свої санкції проти Росії після того, як свої санкції у відповідь на кризу в Україні посилили минулого тижня Європейський союз і США.

Санкції стосуватимуться ще 26 фізичних осіб і 18 юридичних, переважно з Росії, але їхній конкретний перелік на цей час іще не названий.

Вони мають набути чинності сьогодні о 18-й годині, повідомив Державний секретаріат економіки – економічний підрозділ швейцарського федерального Департаменту (міністерства) економіки, освіти і досліджень. Від цього часу фінансовим інституціям Швейцарії буде заборонено укладати з ними нові угоди.

Як мовиться в повідомленні, федеральний уряд Швейцарії наклав ці санкції не безпосередньо як відповідь на кризу в Україні, а відповідно до своєї постанови від 2 квітня про заходи з метою унеможливити уникнення міжнародних санкцій.

Іще минулого тижня у Швейцарії лунали заяви, які широко розповсюджували російські засоби інформації, що ця країна не бажає приєднуватися до нових санкцій ЄС і США щодо Росії. Через це Швейцарію критикували в Євросоюзі, найрізкіше в Німеччині.

Протягом минулого тижня й початку нинішнього Євросоюз, а також США і низка інших країн оголосили про нові санкції проти осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії на дестабілізацію становища в Україні, зокрема, втручання на Сході України та анексію Криму.

XS
SM
MD
LG