Доступність посилання

ТОП новини

Кожен 12-й абітурієнт на Дніпропетровщині – з Донбасу


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Абітурієнти зі східних областей подали до вишів Дніпропетровщини понад 13,5 тисяч заяв, це майже 8% від загальної кількості заяв від абітурієнтів. Про це сьогодні повідомили в Дніпропетровській облдержадміністрації.

За даними з ОДА, абітурієнти з Донеччини та Луганщини могли брати участь у вступній кампанії без надання оригіналів чи навіть копій освітніх документів. Перевірка факту одержання вступниками з Донбасу атестатів здійснюватиметься приймальними комісіями вишів за допомогою Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

У разі зарахування абітурієнти мають надати оригінали документів до 1 листопада 2014 року.

Як повідомила заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Любов Кравченко, вступна кампанія у Донецькій та Луганській областях триватиме до 1 жовтня 2014 року. Це дозволить вступникам зі східних регіонів спробувати вступити ще раз, якщо вони не пройдуть за конкурсом у вишах Дніпропетровщини.

За її словами, для студентів зі сходу наразі діє звичайний порядок переведення до вишів Дніпропетровщини – до 1 вересня.

Любов Кравченко повідомила, що якщо після 1 вересня АТО не закінчиться і життя на Донбасі не почне налагоджуватися, будуть ухвалені рішення про те, як полегшити студентам переведення.

XS
SM
MD
LG