Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії звинувачує Україну у «безвідповідальності» через відмову від гуманітарної місії


Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що міжнародні правозахисні організації позитивно оцінили ініціативу російської сторони щодо розгортання гуманітарної місії на сході України.

«Під час контактів російської сторони з керівництвом ООН, Управління Верховного комісара ООН з прав людини, Управління ООН з координації гуманітарних питань, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжнародної організації з міграції та Міжнародного Комітету Червоного Хреста наші партнери підтвердили, що поділяють занепокоєння у зв'язку з важкими гуманітарними наслідками військової операції Києва на південному сході України, в цілому позитивно сприйняли наші ініціативи та висловили готовність долучитися до обговорення модальностей розгортання гуманітарної місії», – мовиться у повідомленні на офіційному сайті МЗС Росії.

Відмову ж української сторони від пропозиції Росії щодо створення такої гуманітарної місії у російському зовнішньополітичному відомстві називають «безвідповідальною».

«Незважаючи на згадані дані профільних міжнародних структур, українська влада відмовляється визнавати очевидні для всіх гуманітарні проблеми на південному сході України. Вважаємо таку позицію, коли київська влада ухиляються від взаємодії в задоволенні гуманітарних потреб населення, абсолютно безвідповідальною», – наголошують у МЗС Росії.

Сьогодні у МЗС України заявили, що пропозиція Росії щодо так званої міжнародної гуманітарної місії на Донбасі є цинічною.

«Саме Росія продовжує дестабілізувати ситуацію на сході України, всебічно підтримує злочинні дії терористів та несе повну відповідальність за гуманітарні проблеми у Донецькій і Луганській областях», – зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Напередодні повідомляли, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров має направити офіційне звернення до ОБСЄ, Ради Європи, і ООН з проханням організувати гуманітарну місію на сході України.

XS
SM
MD
LG