Доступність посилання

ТОП новини

З початку російської агресії в Україні бойовики захоплювали в полон 62 журналістів – ІМІ


З початку російської агресії на сході України і в Криму бойовики угруповань «ДНР» і «ЛНР», які влада України визнає терористичними організаціями, й інші бойовики захоплювали в полон або утримували щонайменше 62 журналістів. Такими є дані моніторингу «Барометр свободи слова», що проводить Інститут масової інформації.

Як йдеться в повідомленні на сайті ІМІ, «невтішна тенденція почалась у березні у Криму – 11 викрадень, і продовжилась на сході України: квітень – 20 журналістів, травень – 13, червень – 11, липень – 7».

З початку року ІМІ зафіксував 6 випадків загибелі журналістів під час виконання професійних обов’язків (один під час подій Майдану, 5 – в зоні АТО), а також 257 випадків побиття і нападів на журналістів, 114 випадків перешкоджання законній професійній діяльності і 117 випадків цензури.

Експерти ІМІ зазначають, що більшість цих порушень сталися на сході України через сепаратистські настрої і дії бойовиків.

Інститут масової інформації проводить щомісячний всеукраїнський моніторинг свободи слова за такими категоріями: фізична агресія, цензура і доступ до інформації, економічний та політичний тиск, юридичний тиск, та кібер-злочини проти ЗМІ і журналістів.

XS
SM
MD
LG