Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова зупинити санкції проти білоруських товарів – П’ятницький


Валерій П'ятницький
Валерій П'ятницький

Україна готова припинити санкції проти білоруських товарів, якщо білоруська сторона зніме перешкоди для українського експорту. Про це заявив урядовий уповноважений у справах європейської інтеграції Валерій П’ятницький.

«Ми ухвалили рішення про припинення санкцій щодо білоруських товарів, але воно діятиме у разі, якщо білоруська сторона повністю розблокує всі поставки нашого товару на свій ринок», – заявив П’ятницький.

За його словами, йдеться про ліцензування української продукції, що є порушенням угоди про вільну торгівлю.

«Ми провели консультації в Мінську, і білоруська сторона зробила певні кроки, щоб виправити цю ситуацію», – сказав уповноважений.

Він зазначив, що у разі повторних порушень з білоруської сторони Україна відновить дію санкцій.

Водночас П’ятницький повідомив, що ці обмеження поки що не знято, а експорт до Білорусі не відновлений.

«Ми будемо моніторити, як білоруська сторона виконуватиме свої зобов’язання, щоб забезпечити доступ українських товарів на свій ринок. Для нас важливо, щоб це було не лише написано, але щоб це відбулося на ділі», – наголосив він.

Влада Білорусі раніше запровадила обмеження на поставку українських товарів. Зокрема було запроваджено обмеження на українську картоплю, пиво і деякі будматеріали. Україна заявила, що такі обмеження є порушенням договору про вільну торгівлю в рамках СНД і запровадила відповіді обмеження на експорт білоруських товарів.

XS
SM
MD
LG