Доступність посилання

ТОП новини

Расмуссен обговорить у Києві підготовку до засідання комісії Україна-НАТО – МЗС


Андерс Фоґ Расмуссен
Андерс Фоґ Расмуссен

У Міністерстві закордонних справ України підтверджують, що в четвер, 7 серпня Україну відвідає генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен.

«Завтра в Україні з візитом генсекретар НАТО – на запрошення президента України Петра Порошенка. На порядку денному завтрашніх зустрічей з генсеком НАТО, зокрема, підготовка до засідання комісії Україна-НАТО», – розповів заступник директора департаменту політики і комунікацій МЗС України Василь Зварич.

За його словами, під час візиту передбачено зустрічі з керівництвом держави: президентом, спікером Верховної Ради й прем’єр-міністром, де обговорюватимуть увесь комплекс питань співпраці Україна-НАТО.

Представник МЗС України наголосив на важливості візиту Расмуссена до України «в умовах російської агресії, оскільки має на меті політичну підтримку НАТО української держави, українського суспільства в непростій боротьбі за право обирати власний демократичний європейський шлях розвитку».

Зварич наголосив, що візит генсекретаря НАТО також буде сигналом того, що в сучасній системі цивілізованих відносин між державами немає місця порушенню міжнародного права й що міжнародна спільнота виступає єдиним фронтом на підтримку незалежності, територіальної цілісності й суверенітету України.

XS
SM
MD
LG