Доступність посилання

ТОП новини

Росія запроваджує обмеження проти тих, хто наклав на неї санкції


Президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким забороняється упродовж року ввозити до Росії окремі види сільськогосподарської продукції, сировину і продовольство з країн, що запровадили санкції проти Росії. Текст указу опублікований на офіційному сайті Кремля.

«Упродовж року забороняється чи обмежується здійснення зовнішньоекономічних операцій, які передбачають ввезення на територію Росії окремих видів сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, країною походження яких є держава, що ухвалила рішення про запровадження економічних санкцій щодо російських юридичних чи фізичних осіб, або ж приєдналася до такого рішення», – йдеться в указі.

Указ набирає чинності вже 6 серпня, але уряд Росії має ще окремим рішенням визначити перелік товарів, на які поширюється заборона.

У середу Канада запровадила нові санкції через дестабілізацію ситуації в Україні. Загалом під дію обмежень потрапляють 22 компанії та 19 фізичних осіб.

Упродовж минулого тижня й початку нинішнього Євросоюз, а також США і низка інших країн оголосили про нові санкції проти осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії на дестабілізацію становища в Україні, зокрема втручання на сході України та анексію Криму.

XS
SM
MD
LG