Доступність посилання

ТОП новини

Прокурор Харкова оскаржуватиме рішення щодо почесного звання для російського сенатора Шишкіна


Прокурор Харкова оскаржуватиме рішення міської ради щодо присвоєння статусу «почесний громадянин міста Харкова» російському сенатору Олександру Шишкіну, повідомляють у прокуратурі.

«Прокурором міста Харкова підготовлено адміністративний позов до Харківського окружного адміністративного суду про визнання незаконним та скасування пункту рішення 34 сесії Харківської міської ради 6 скликання «Про присвоєння звання «Почесний громадянин Харкова» від 06.08.2014 щодо присвоєння відповідного звання громадянину Російської Федерації Олександру Шишкіну, члену Ради Федерації Федеральних Зборів Росії», – мовиться у повідомленні обласної прокуратури.

Тим часом народний депутат України Андрій Павловський на своїй сторінці у Facebook повідомив, що у парламенті вже зареєстровано проект постанови про дострокове припинення повноважень міської ради Харкова.

«Проект постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень Харківської міської Ради» вже зареєстрований у парламенті під № 4431а, сподіваюсь буде розглянутий 12 серпня одним з перших», – зазначає Павловський.

Раніше керівник МВС України Арсен Аваков заявляв, що ця міськрада «не має права на подальшу роботу». Так він відреагував на одностайне голосування представників Партії регіонів та комуністів за присвоєння статусу почесного харків’янина Російським мільярдерам Павлу Фуксу та Олександру Шишкіну – останній є членом комітету Ради федерації з питань оборони і безпеки, і сенатором від Хабаровського краю.

Звання «Почесний громадянин міста Харкова» присвоюється видатним мешканцям з 1999 року. Почесних харків’ян привітають двадцять третього серпня, коли святкуватимуть 300-річчя Харкова та день визволення міста від нацистів.

XS
SM
MD
LG