Доступність посилання

ТОП новини

США вивчають можливість завдати ударів по позиціях ісламістів в Іраку


Бойовик «Ісламської держави» (архівне фото)
Бойовик «Ісламської держави» (архівне фото)

США вивчають можливість завдати повітряних ударів для зупинення наступу ісламістських бойовиків в Іраку. Про це заявив речник Білого дому Джош Ернест.

За його словами, президент США Барак Обама зустрівся зі своїми помічниками з національної безпеки у четвер вранці, щоб обговорити нинішню кризу після того, як угруповання «Ісламська держава» почало наступ на півночі Іраку.

Нанесення авіаударів означатиме істотну зміну стратегії США в Іраку, звідки американські війська пішли в кінці 2011 року після майже десяти років.

3 серпня угруповання «Ісламська держава» захопила у північному Іраку два міста – Зумар і Сінджар. Це змусило тисячі людей тікати.

Як заявив лідер курдських військових Джаббар Явар, 50 тисяч представників релігійної меншини єзидів змушені наразі переховуватися у горах поблизу Сінджара і можуть загинути без необхідної допомоги.

Угрупування «Ісламська держава» (колишня «Ісламська держава в Іраку і Леванті») минулого місяця захопило велику частину північного Іраку. Це змусило сотні християнських родин з Мосула втікати з міста, у якому християни живуть з давніх часів.

XS
SM
MD
LG