Доступність посилання

ТОП новини

Величкович: нинішній Майдан нагадує «антимайдан» у Маріїнському парку


Микола Величкович
Микола Величкович

Під час подій 7 серпня на Майдані у центрі Києва внаслідок агресивних дій протестувальників поранені десятки правоохоронців і комунальників. Деякі з них зазнали тяжких травм, повідомив в ефірі Радіо Свобода заступник міністра внутрішніх справ України Микола Величкович.

«Те, що ми бачили вчора – це можна порівняти тільки з «антимайданом», що був у Маріїнському парку Києва. Ми бачили дуже багато тих, які своїми діями нагадують тих же «тітушок» із Маріїнки. Хлопці з батальйону «Київ-1» були на тому Майдані, були в Слов’янську, а в них учора кидали камінням і пробивали їм голови теперішні «протестувальники». За що ми стояли на Майдані?» – запитує Микола Величкович, який був одним із активістів Майдану, що протистояв колишньому президентові Вікторові Януковичу й тодішньому спецпідрозділу міліції «Беркут».

7 серпня на Майдані відбулися сутички між людьми, які живуть у наметах, силовиками та комунальниками. Сьогодні вранці мер Києва Віталій Кличко відвідав наметове містечко. Рада сотників Майдану пообіцяла звільнили вулицю Хрещатик та зробити її відкритою для руху машин. Хоча прибирати намети активісти відмовляються.

XS
SM
MD
LG