Доступність посилання

ТОП новини

«Сепаратор сепаратизму створив на Донбасі справжніх патріотів» – Роздобудько


Переселенці зі сходу – свої серед своїх чи чужі в тилу?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:28:45 0:00

Події на сході України привели до того, що на Донбасі з’явилися свідомі громадяни й патріоти, які у майбутньому зроблять цей край іншим, заявляє письменниця Ірен Роздобудько.

«Ця біда, цей жорстокий сепаратор сепаратизму «прокрутив» людей і завдяки цьому на Донбасі моєму визріли справжні громадяни. Ті, хто навіть не замислювався над своєю самоідентифікацією, раптом зрозуміли, що вони громадяни України. Самі ці люди створять новий Донбас», – сказала письменниця у програмі «Ми разом».

Ірен Роздобудько, донеччанка за походженням, розповіла, що для багатьох своїх однокласників вона стала «київським виродком», бо вони «мають велику образу на Майдан», повторюючи нав’язані міфи, що «Майдан був проти них».

«Ці люди не розуміють, що Майдан був проти того клану і мафії, які керували життям Донбасу усі 20 років. Усе, проти чого виступив Майдан, тривало весь час на сході: там убивали журналістів і все таке інше. Клан, який узяв там гору, створив не лише економічну модель грабунку шахтарського краю, а й ідеологічну систему, яка цілеспрямовано творила на Донбасі особливу породу людей – людей, які хочуть працювати і не хочуть думати», – наголосила Ірен Роздобудько.

Тому, наголошує письменниця, «треба розуміти, що велика частина людей, особливо старшого віку, ніколи не змінять своїх поглядів. Їм просто треба дати пенсію й зарплату, і все. Дехто залишиться запеклим ворогом. Але ті, хто прозрів, уже є найбільшими патріотами України».

«Я дуже вдячна усім, хто допомагає переселенцям, особливо дітям і жінкам. Але я не розумію, що роблять здорові дорослі чоловіки-«біженці» у Львові, коли бандити знищують їхній Донецьк і Луганськ», – каже Ірен Роздобудько.

117 тисяч людей вимушено виїхали у різні регіони України через бойові дії на Донбасі, повідомляє ООН. Жінки з дітьми, а часом і цілі родини тепер живуть поміж тих, кого російська пропаганда називає «фашистами».

XS
SM
MD
LG