Доступність посилання

ТОП новини

Україна припинить вогонь біля місця катастрофи «Боїнга-777» після запиту експертів – уряд


Міжнародні експерти проводять пошукові роботи на місці авіакатастрофи на Донеччині (архівне фото)
Міжнародні експерти проводять пошукові роботи на місці авіакатастрофи на Донеччині (архівне фото)

Українська сторона відновить режим припинення вогню у 20-ти кілометровій зоні навколо місця падіння «Боїнга-777» на Донеччині відразу після отримання запиту від міжнародної групи з розслідування причин авіакатастрофи. Про це йдеться у повідомленні Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства.

«Спільну з експертами міжнародної групи вироблено домовленість, що припинення вогню буде запроваджено одразу після отримання відповідної заявки від наших міжнародних партнерів на продовження розслідування у зоні падіння літака. Водночас ми змушені вживати усіх можливих заходів з метою збереження зони падіння літака недоступною для терористів, які, намагаючись знищити докази, постійно здійснюють провокації з метою вчинення перешкод розслідуванню», – мовиться у повідомленні.

У Мінрегіонбуді зазначають, що на місці авіакатастрофи пасажирського лайнера недослідженими є як мінімум три територіальних зони з уламками літака.

У середу робота міжнародних експертів на місці падіння «Боїнга-777» тимчасово зупинена через погіршення ситуації з безпекою у регіоні. Як повідомив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, міжнародні експерти повернуться на місце катастрофи, коли буде безпечно.

Фахівці з Нідерландів, Австралії та Малайзії почали роботи на місці збиття лайнера «Боїнг-777» на Донеччині, у результаті чого загинуло 298 людей.

Понад 220 трун із загиблими вже відправлені до Нідерландів.

Захід і Україна заявляють, що мають докази того, що літак збили проросійські бойовики із комплексу «Бук» за ймовірної підтримки Москви. Бойовики і Росія свою причетність відкидають.

XS
SM
MD
LG