Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Австралії розгляне можливість заборони продажу урану Росії – міністр фінансів


Уряд Австралії розгляне можливість заборони на продаж урану Росії, що може стати елементом наступного розширення санкцій. Це випливає з відповіді міністра фінансів цієї країни на запитання журналіста телеканалу Fox News про те, чи варто Австралії далі продавати уран Росії.

«Нас дуже обмежовувало, якщо говорити про ухвалення таких рішень, те, що донедавна наші фахівці перебували на місці авіакатастрофи у безпосередній близькості до Росії. Тепер же, як уже заявляли і наш прем’є-міністр, і міністр закордонних справ Бішоп, ми розмірковуємо, як можна далі підвищити рівень санкцій, накладених на Росію. Всі ці питання, включно з тим, про яке ви згадали (продаж урану – ред.), будуть належним чином ретельно розглянуті урядом перед тим, як ухвалюватиметься зважене рішення», – заявив австралійський міністр фінансів.

Австралія займає перше місце в світі за запасами урану. У 2007 році було підписано російсько-австралійську міжурядову угоду про співпрацю у сфері використання атомної енергії в мирних цілях, а в 2012 році до Росії надійшла перша партія урану.

XS
SM
MD
LG