Доступність посилання

ТОП новини

Порошенка просять домовитись з урядом Італії про спрощення передачі гуманітарної допомоги Україні


Українці Італії збирають гроші на потреби української армії, Рим, червень 2014 року
Українці Італії збирають гроші на потреби української армії, Рим, червень 2014 року

Українці Італії звернулися до президента України посприяти у вирішенні проблеми з передачею гуманітарних вантажів з Італії до України. Про це йдеться у листі голови Християнського товариства українців в Італії Олеся Городецького, поширеному на його сторінці у Facebook.

«Шановний пане президенте, в цей, важкий для нашої держави час, весь український народ піднявся на боротьбу проти окупантів. Окрім наших героїв військовослужбовців, котрі зі зброєю в руках звільняють від терористів рідну землю, багато волонтерів з України та з-поза її меж роблять все необхідне для збирання та відправлення гуманітарної допомоги для наших військових в зону АТО та для невинно постраждалих жертв війни», – йдеться у зверенні.

«В Римі, Мілані, Генуї, Реджо Емілії та інших містах Італії українці проводять збір продуктів харчування, медикаментів, одягу для допомоги українській армії. Ці гуманітарні вантажі, в переважній більшості, безкоштовно перевозять українські приватні перевізники власними мікроавтобусами, так званими «бусиками». На жаль, незважаючи на важку гуманітарну ситуацію в Україні, італійська поліція продовжує зупиняти та штрафувати цих водіїв, арештовуючи транспортні засоби та вантаж», – пише Городецький.

«Просимо Вас дати термінове доручення Міністерству інфраструктури та закордонних справ підготувати відповідні звернення до їх італійських колег з пропозицією про встановлення мораторію на штрафні санкції італійською стороною», – йдеться у зверенні.

​Українська громада в Італії чи не найчисельніша в Європі. Вихідці з України неодноразово проводили акції у великих італійських містах на підтримку, як під час подій на Майдані, так і влаштовували протесні мітинги після анексії Криму. Нині пожвавився рух для збору допомоги воякам АТО.

XS
SM
MD
LG