Доступність посилання

ТОП новини

У лавах бойовиків – паніка, «Стрєлок» готується відступити – сили АТО


Ілюстраційне фото. Сили АТО звужують кільце довкола Донецька
Ілюстраційне фото. Сили АТО звужують кільце довкола Донецька

У ніч на неділю сили антитерористичної операції продовжили наступальні дії, скеровані на звуження кільця навколо Донецька. Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО у «Фейсбуці».

«Було завдано низку вогневих ударів по опорних точках противника. В результаті знищено велику кількість техніки та живої сили терористів. В лавах бандитів – паніка та хаос», – повідомив представник прес-центру АТО Леонід Матюхін.

Він також розповів, що в лавах бойовиків фіксують чергові випадки дезертирства.

«Як стало відомо з достовірних джерел, керівник бандитського угрупування «Стрєлок» (один із чільних ватажків бойовиків Ігор Гіркін, він же Ігор Стрєлков – ред.) поставив ультиматум керівництву східної держави (Росії – ред.): якщо не буде надана допомога, то він вимушений буде відступити від міста Антрацит. Згідно з інформацією, він погрожує своїм замовникам втечею з України», – повідомив представник прес-центру АТО.

Леонід Матюхін також зазначив, що, за даними розвідки, «керівництво сусідньої держави дало вказівки спецпідрозділам ФСБ про знищення керівників «ЛНР» та «ДНР»». «У терористів є лише один вихід, аби врятувати своє життя, – це здатися та постати перед судом за свої злочини», – додав Матюхін.

Підтвердження викладеної вище інформації з незалежних джерел немає.

Водночас, за даними прес-центру, обстріли позицій сил АТО тривають. Зокрема, з мінометів та гармат було обстріляно чотири позиції поблизу населених пунктів Макарове, Нижня Ольховка, Городище, Мар’їнка, Трудовской. Триває артилерійсько-мінометний обстріл позицій сил АТО з території Росії в районі населених пунктів Ільїнка, Міусинськ, Петрівське.

Напередодні «премʼєр-міністр» «ДНР» Олександр Захарченко заявляв, що готовий до припинення вогню «з метою недопущення гуманітарної катастрофи».

Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:18 0:00

XS
SM
MD
LG