Доступність посилання

ТОП новини

Радник голови Меджлісу звертатиметься до Туреччини щодо заборони в'їзду до Криму


Гаяна Юксель
Гаяна Юксель

Радник голови Меджлісу Ісмет Юксель звертатиметься до уряду Туреччини, підданим якої він є, щодо заборони йому в'їзду до Криму. Про це, як пише Крим.Реалії, повідомила дружина Ісмета, Гаяна Юксель.

За її словами, Ісмет Юксель вже повідомив турецькому консульству і посольству про ситуацію. Далі він планує звернутися до міжнародних інстанцій і судів.

Гаяна розповідає, що у липні її чоловік виїхав через Київ до Туреччини, щоб побачитися з родичами, потім автомобілем добирався до Криму. У машині були Ісмет і Гаяна Юксель, їхня дочка і брат Гаяни з дружиною.

«Коли Ісмету заборонили в’їзд, нам сказали: «Ви можете їхати, а він нехай пішки повертається в Україну». Ми спитати, на якій підставі йому забороняють в'їзд, відповідь була така: «Ми виконавці, а рішення ухвалила ФСБ Росії, і наше завдання вам тільки повідомити». Принесли повідомлення, яке Ісмет категорично відмовився підписувати, вони не видали цей папір, не дали можливості його скопіювати», – розповідає Гаяна.

За її словами, Ісмет Юксель є громадянином Туреччини, який 20 років тому повернувся на історичну Батьківщину, до Криму, і на території півострова знаходився згідно безстрокового дозволу на проживання.

«Без будь-якого пояснення причин того, що відбувається, поставили перед фактом і заборонили в'їзд на територію, де він проживав упродовж 20 років»,– зазначає Гаяна Юксель.

Вона повідомила, що її дочка і брат з дружиною все ж добралися до Криму, а сама Гаяна і Ісмет нині прямують до Києва.

9 серпня на кордоні між континентальною Україною і Кримом Ісмета Юкселя не пропустили на територію півострова і оголосили заборону на в'їзд на територію Росії на п’ять років.

Юксель – громадський діяч, ініціатор і керівник багатьох гуманітарних проектів, зокрема дитячих і молодіжних, реалізованих у Криму за сприяння кримськотатарської діаспори Туреччини, радник голови Меджлісу кримськотатарського народу з питань відносин з Туреччиною.

Він також є засновником одного з найбільших у Криму інформагентств – «Кримські новини» (QHA). Його дружина Гаяна Юксель є генеральним директором QHA і членом Меджлісу кримськотатарського народу.

XS
SM
MD
LG