Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати Савченко кажуть, що мають інформацію про її непричетність до загибелі журналістів


Надія Савченко
Надія Савченко

Адвокати української льотчиці Надії Савченко, яку незаконно утримують в Росії, заявляють, що мають у своєму розпорядженні інформацію про її непричетність до загибелі російських журналістів. Про це написав у своєму блозі на «Ехо Москви» один із адвокатів Савченко Ілля Новіков.

«Четвер і п’ятницю минулого тижня я, Микола Полозов і Марк Фейгін провели в Києві, там була велика прес-конференція у справі Надії Савченко і кілька зустрічей і нарад по темі. Попутно ми вирішували свої завдання, шукали незалежну інформацію щодо події 17 червня. Ну і знайшли», – написав Новіков.

За його словами, вперше адвокати одержали незалежні дані про те, де Савченко перебувала перед тим, як потрапити у полон. «Ми знаємо, що її поранили і захопили поряд з місцем, де танк потрапив в засідку – це було між Стукаловою балкою і Металістом. За словами Надії, це сталося близько 12-ї години за київським часом, але цьому, звичайно, ніхто не зобов’язаний вірити на слово, ми постараємося знайти більш чіткі підтвердження. Але це точно відбулося на північ від селища Металіст. До Металіста вона так і не добралася», – написав Новіков. За його словами, перехрестя, на якому загинули російські журналісти Антон Волошин і Ігор Корнелюк, розташоване на південь від Металіста, у напрямі Луганська.

«Але вже зараз у Надії Савченко проглядається алібі по епізоду з обстрілом перехрестя. Ми, звичайно, чекаємо на появу у справі нових анонімних свідків «сидорових», які вдало сиділи в потрібних кущах і добре слухали, як Савченко коректувала вогонь по квадратах. Але чим більше інформації буде у нас – тим менш достовірно все це виглядатиме», – написав Новіков.

У середині червня Савченко захопили бойовики на Луганщині. Пізніше з’ясувалося, що вона перебуває під вартою в Росії. Там її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи бойовиків висвітлювали їхні напади на українських військових.

Російські слідчі стверджують, що Савченко затримали після того, як вона сама в’їхала до Росії «без документів під виглядом біженки». Українська влада заявляє, що Савченко викрали бойовики на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Савченко.

XS
SM
MD
LG