Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко веде переговори з Обамою – речник


Президент України Петро Порошенко (Л) і президент США Барак Обама (П)
Президент України Петро Порошенко (Л) і президент США Барак Обама (П)

Президент України Петро Порошенко проводить переговори з президентом США Бараком Обамою. Про це повідомляє речник українського глави держави Святослав Цеголко на своїй сторінці у Twitter.

«Президент Порошенко веде переговори з президентом Обамою», – зазначив Цеголко.

Як заявив сьогодні президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, російська сторона у взаємодії з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста направляє в Україну гуманітарний конвой.

«Обговорена ситуація в Україні. Глава Російської держави дав оцінку причин виникнення кризи в цій країні. Акцентовано увагу на катастрофічних наслідках проведеної київською владою військової операції в південно-східних регіонах і необхідності термінової доставки в зону конфлікту гуманітарної допомоги», – повідомляє прес-служба Кремля.

Раніше сьогодні російські ЗМІ цитували голову МЗС Росії Сергія Лаврова, який заявив, що деталі гуманітарної допомоги узгоджені з Києвом, і вона відбудеться під егідою Червоного Хреста.

У свою чергу генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявляє про «високу ймовірність» вторгнення Росії на схід України «під виглядом гуманітарної операції».

Расмуссен заявив Reuters, що НАТО не бачить ознак, що Москва відводить свої війська від українського кордону.

У ніч на суботу в адміністрації вже повідомляли про те, що вдалося зірвати «дуже серйозну провокацію» зі введенням до України «миротворців» із Росії, яка мала вже тієї ж ночі «привести до непередбачуваних подій та ескалації». Йшлося про те, що в бік українського кордону «рухався величезний конвой, який супроводжувався військовими та технікою» Росії, і начебто за погодженням із Міжнародним комітетом Червоного Хреста, яке в комітеті спростували, в Україну мала увійти гуманітарна колона з «миротворцями» – «очевидно, для того, щоб спровокувати повномасштабний конфлікт», заявила прес-служба президента.

XS
SM
MD
LG