Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко сподівається на швидку «безпекову допомогу» від США


Президент США Барак Обама (Л) і президент України Петро Порошенко (П)
Президент США Барак Обама (Л) і президент України Петро Порошенко (П)

Президент Петро Порошенко сподівається, що США найближчим часом ухвалять «Акт про безпекову допомогу для України». Про це, як повідомляє прес-служба українського глави держави, Порошенко заявив під час сьогоднішньої телефонної розмови з президентом США Бараком Обамою.

«Петро Порошенко подякував США за двопартійну ініціативу у Палаті представників Конгресу США представити «Акт про безпекову допомогу для України», яка, на думку президента України, свідчить про дієву підтримку України з боку США. Президент Порошенко висловив сподівання, що цей Акт буде підтриманий конгресменами та сенаторами, а також підписаний президентом США вже найближчим часом», – мовиться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, Порошенко і Обама домовилися про двохсторонню зустріч на саміті НАТО, який має проходитиме 4-5 вересня у валлійському місті Ньюпорт.

Раніше міністр оборони України Валерій Гелетей під час розмови з міністром оборони США Чаком Гейґелем звернувся до США з проханням про «додаткову підтримку безпеки».

Раніше США вирішили надати Україні 33 мільйони доларів нелетальної військової допомоги (зброю несмертельної дії). Однак поки не погоджуються надати зброю вбивчої дії.

Низка сенаторів США закликала Обаму надати Україні серйознішу військову допомогу.

XS
SM
MD
LG