Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Обама: будь-яке російське втручання в Україну – неприпустиме


Президент України Петро Порошенко (ліворус) і президент США Барак Обама, 4 червня 2014 року, Варшава
Президент України Петро Порошенко (ліворус) і президент США Барак Обама, 4 червня 2014 року, Варшава

Президент США Барак Обама та президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови погодилися, що «будь-яке російське втручання в Україну без висловленої згоди і авторизації української влади є неприпустимим і розглядатиметься, як порушення міжнародного права». Про це йдеться у повідомленні Білого дому.

Як заявив у понеділок президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, російська сторона у взаємодії з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста направляє в Україну гуманітарний конвой.

Раніше цього ж дня російські ЗМІ цитували голову МЗС Росії Сергія Лаврова, який заявив, що деталі гуманітарної допомоги узгоджені з Києвом і вона відбудеться під егідою Червоного Хреста.

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу застеріг президента Росії Володимира Путіна від будь-яких односторонніх військових дій в Україні, зокрема під гуманітарним приводом. Це відбулося під час телефонної розмови.

У свою чергу генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявляє про «високу ймовірність» вторгнення Росії на схід України «під виглядом гуманітарної операції».

Расмуссен заявив Reuters, що НАТО не бачить ознак, що Москва відводить свої війська від українського кордону.

XS
SM
MD
LG