Доступність посилання

ТОП новини

Гуманітарна допомога повинна надходити без військового супроводу – Серговський


Російський гуманітарний конвой виїхав до України, 12 серпня 2014 року
Російський гуманітарний конвой виїхав до України, 12 серпня 2014 року

Гуманітарна допомога Луганщині не може бути гуманітарним конвоєм від уряду Росії під егідою Червоного Хреста, заявив Валерій Серговський, заступник генерального секретаря Червоного Хреста України.

«Принципи надання допомоги Червоним Хрестом полягають у нейтральності, неупередженості та незалежності. Якби російський Червоний Хрест надавав допомогу, то це відбувалося би в рамках міжнародного руху Червоного Хреста. Пан Чалий абсолютно правий. Конвой не може бути допомогою. Гуманітарна допомога надається без військового супроводу, лише в супроводі волонтерів Червоного Хреста. Військовий супровід означає зовсім інший тип допомоги, що суперечить міжнародним вимогам та конвенціям, які підписала Україна», – сказав Серговський в ефірі Радіо Свобода.

Раніше заступник голови адміністрації президента України Валерій Чалий повідомив, що гуманітарний вантаж, який Росія хоче передати мешканцям Луганська, на кордоні з Україною буде перевірений і перевантажений, при цьому жодний військовий супровід вантажу не передбачений.

Російський конвой із 280 вантажівок виїхав до України сьогодні, 12 серпня рано-вранці. Україна і Захід висловлювали занепокоєння тим, що Росія під виглядом гуманітарної допомоги може послати війська в східну Україну.

XS
SM
MD
LG