Доступність посилання

ТОП новини

ЄС виділив Україні 2,5 мільйона євро для допомоги Донбасу – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Євросоюз виділив Україні 2,5 мільйона євро для допомоги мешканцям Донбасу, які постраждали від бойових дій. Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента України. Під час телефонної розмови з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу український глава держави Петро Порошенко подякував ЄС за підтримку.

«Петро Порошенко подякував ЄС за підтримку та рішення про виділення фінансової допомоги у розмірі 2,5 мільйонів євро для мешканців Донбасу, які найбільше постраждали від дій бойовиків. Зокрема, кошти будуть спрямовані на цілі міжнародної гуманітарної допомоги мешканцям Луганська через Міжнародний комітет Червоного Хреста. Також допомога буде надана на потреби вимушених переселенців, забезпечення їм місця проживання, продуктів харчування, питної води, медичного обслуговування, психологічно-соціальної підтримки», – мовиться у повідомленні.

За повідомленням прес-служби, Баррозу підтримав позицію України щодо гуманітарної місії.

«Президент Європейської комісії також підтримав те, що саме Міжнародний комітет Червоного Хреста координує логістику та доставку гуманітарної допомоги для мешканців Луганська», – зазначає прес-служба президента.

Гуманітарну допомогу в Україну направляє і Росія. Як повідомляло Міністерство закордонних справ Росії, гуманітарний конвой, який рухається у бік східної України з Росії, перетне кордон лише «під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста».

За повідомленням російської влади, конвой, який складається із 280 вантажівок і везе 2 тисячі тонн допомоги – від дитячого харчування до спальних мішків – 12 серпня направлений в Україну.

За словами українських військових, гуманітарна допомога має бути відвантажена з російських вантажівок і переміщена представниками Червоного Хреста до інших транспортних засобів, якщо це буде дозволено після огляду.

Раніше 12 серпня у Міжнародному комітеті Червоного Хреста заявили, що їм не відомо, що везуть російські вантажівки і де вони перебувають.

Україна і Захід висловлювали занепокоєння, що Росія під приводом гуманітарної допомоги може направити в Україну свої війська, де наразі відбувається збройне протистояння між українськими військовими і сепаратистами.

XS
SM
MD
LG