Доступність посилання

ТОП новини

Росія сподівається, що Україна забезпечить доставку гуманітарної допомоги – МЗС


Лавров: з Україною погоджено маршрут доставки допомоги
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00

Лавров: з Україною погоджено маршрут доставки допомоги

Росія сподівається, що Україна забезпечить безпечну доставку гуманітарної допомоги мешканцям Донбасу. Про це йдеться у повідомленні російського МЗС.

«У ході гуманітарної акції планується задіяти 262 одиниці автотехніки, з яких у 198 автомобілях з причепами завантажені матеріальні засоби та електростанції загальною вагою 1809,9 тонн. До складу вантажу включені: електростанції – 69 комплектів; крупа різна – 400 тонн; консерви м’ясні – 340 тонн; сіль – 30 тонн; цукор – 100 тонн; консерви молочні – 60 тонн; чай – 0,8 тонн; вода бутильована – 679,5 тонн; дитяче харчування – 62,4 тонн; медичне майно – 54 тонни; мішки спальні – 12 300 штук», – мовиться у повідомленні.

У російському зовнішньополітичному відомстві наголошують, що після перетину кордону колона поїде під егідою Червоного Хреста.

«Доставка згаданого вантажу буде здійснена через узгоджений між російською і українською сторонами пункт пропуску «Шебекіно-Плетневка» на кордоні Бєлгородської (Російська Федерація) і Харківській (Україна) областей. Після перетину російсько-українського кордону колона проїде під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста», – зазначають у МЗС Росії.

За словами українських військових, гуманітарна допомога має бути відвантажена з російських вантажівок і переміщена представниками Червоного Хреста до інших транспортних засобів, якщо це буде дозволено після огляду.

Раніше 12 серпня у Міжнародному комітеті Червоного Хреста заявили, що їм не відомо, що везуть російські вантажівки і де вони перебувають.

Україна і Захід висловлювали занепокоєння, що Росія під приводом гуманітарної допомоги може направити в Україну свої війська, де наразі відбувається збройне протистояння між українськими військовими і сепаратистами.

XS
SM
MD
LG