Доступність посилання

ТОП новини

Крим один за одним залишають українські мобільні оператори


Сімферополь – Анексований півострів знову лихоманить від раптового відімкнення мобільного зв’язку. Вже другий після МТС оператор мобільного зв’язку та інтернету – «Київстар» – припинив обслуговування своїх абонентів в Криму через озброєний напад на офіс компанії у Сімферополі. Так звана «влада» Криму звинувачує в усьому офіційний Київ. Абоненти обурені, а продажі сім-карток російських операторів б’ють рекорди.

11 серпня у розпал робочого дня в Криму раптово зник мобільний та інтернет-зв'язок оператора «Київстар». Центральний офіс компанії повідомив про озброєний напад на кримське представництво.

«В офіс компанії «Київстар» у Сімферополі увійшла група озброєних людей в камуфляжі без упізнавальних знаків. Вони попросили співробітників залишити офіс та почали встановлювати власну апаратуру на наше телеком-обладнання», – повідомила Дар’я Плотнікова, фахівець із зв’язків із громадськістю та пресою.

Кримські абоненти «Київстару» розгублені та обурені: вони не отримали жодного попередження та не були готові до раптового відімкнення.

– «Я купила «Київстар» після того як МТС Україна пішов, тому я як допоміжну купила «Київстар», буде образливо, якщо і з цією щось станеться. Прикрий дуже факт.

– «Неподобство цілковите. Що це таке? Як знущання…Я користувалася і МТС, і «Київстар», і залишилися біля розбитого корита…

– У мене інтернет підключений на «Київстар» і ми користувалися телефоном. Зараз ні на телефоні немає зв'язку, і інтернет не працює. У мене наприклад без інтернету ніяк не можна. Зараз просто зв'язатися ні з ким неможливо.

Чи врятує «Лайф» абонентів «Київстару»?

Український оператор зв'язку «Київстар» з 2010 року належить міжнародній компанії російського походження «Вимпелком». Батьківська компанія «Вимпелком-комунікації» володіє також торговельною маркою «Білайн».

У зв'язку із призупиненням обслуговування в Криму «Київстар» перевів своїх абонентів на мобільного оператора «Астеліт» (бренд «Лайф»). Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» написав генеральний директор «Вимпелкому» Михайло Слободін. «Оперативно можна переключитися на«Лайф» – для цього треба вимкнути і знову увімкнути телефон», – зазначив Слободін.

Однак цю інормацію спростовують у кримському представництві «Київстар».

«Київстар» не здійснює переклади кримських абонентів на інші мережі мобільного зв'язку. Це технічно неможливо. Всі послуги мобільного зв'язку в Криму призупинені
Дар'я Плотнікова

«Київстар» не здійснює переклади кримських абонентів на інші мережі мобільного зв'язку. Справа в тому що це технічно неможливо. Всі послуги мобільного зв'язку в Криму призупинені», – пояснює Дар'я Плотнікова.

Кримська влада звинувачує у мобільній кризі Київ

Відімкнення кримських абонентів від українських мобільних мереж може продовжитися. Про це заявив самопроголошений «віце-прем'єр» Криму Дмитро Полонський. За його словами, кримська влада не має звернень щодо присутності озброєних людей в офісі «Київстару». Водночас він звинуватив офіційний Київ у цій ситуації.

«Більшість українських компаній, які продовжують свою роботу на території Республіки Крим відчувають безпрецедентний політичний та силовий тиск із боку так званої київської влади», – заявив Полонський.

У службах єдиного на сьогодні в Криму українського оператора – компанії «Лайф» – обіцяють, що й надалі стабільно працюватимуть на півострові. До речі, це єдиний оператор мобільного зв’язку в Криму, який не має російського капіталу. Акціонерами «Лайф» є провідний турецький GSM-оператор «Turkcell» та українська група СКМ Ріната Ахметова.

Після відімкнення мобільного оператора «МТС-Україна» на півострові продали близько мільйона сім-карток російських мобільних операторів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG