Доступність посилання

ТОП новини

Пишний: на курс долара тисне в першу чергу психологічний фактор


Андрій Пишний
Андрій Пишний

Голова правління Ощадбанку України Андрій Пишний каже, що Національний банк України вживає всі потрібні заходи для вирівнювання курсу, і закликає українців заспокоїтись.

«Сьогодні Національний банк вживає усі можливі та наявні в його арсеналі заходи для того, щоб стабілізувати ситуацію. Національний банк готовий вживати жорсткі адміністративні заходи. Нацбанк повинен вживати усі можливі інтервенції: адміністративні, валютні та вербальні», – заявив Андрій Пишний в ефірі Радіо Свобода.

Також, за його словами, тепер настав час ухвалювати нестандартні, жорсткі рішення, адже відповідальність за збереження стабільності національної валюти – це законодавчо закріплена відповідальність Нацбанку.

Нацбанк вчора опустив офіційний курс гривні до історичного мінімуму майже в 13,14 гривні за долар.

Голова Нацбанку Валерія Гонтарева у вівторок у Верховній Раді пояснила падіння гривні військовими діями на сході країни і панічними настроями підприємств і населення. Вона наголосила, що фундаментальних підстав для девальвації національної валюти немає, збалансований курс гривні залишається на рівні 11,5-11,9 гривні за долар.

Глава НБУ пообіцяла стабілізувати гривню найближчим часом, заявивши про готовність застосувати для цього адміністративні заходи у разі, якщо одних лише ринкових буде недостатньо.

Сьогодні на міжбанку курс трохи зміцнився.

XS
SM
MD
LG