Доступність посилання

ТОП новини

В УПЦ КП розчаровані обранням Онуфрія главою УПЦ (МП)


Новообраний метрополит УПЦ (МП) Онуфрій
Новообраний метрополит УПЦ (МП) Онуфрій

В Українській православній церкві Київського патріархату розчаровані обранням главою УПЦ (МП) митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті УПЦ КП.

«Обрання цього ієрарха главою Московського патріархату в Україні фактично засвідчує залежність більшої частини єпископів цієї Церкви від агресивної доктрини «русского мира», яка стала ідеологічним підґрунтям нинішньої агресії Кремля проти України, окупації Криму, терору на Донбасі. Попри сподівання на продовження, особливо в нових умовах, справи митрополита Володимира (Сабодана) у проведенні діалогу з Київським патріархатом для подолання церковного розділення, доводиться констатувати, що обравши своїм очільником послідовного прихильника ідеології «русского мира» та єдності з Москвою, більшість єпископів Московського патріархату в Україні відкинули цей шлях», – мовиться у повідомленні.

В УПЦ КП зазначають, що Онуфрій раніше блокував міжконфесійний діалог.

«Раніше Священний Синод УПЦ Київського Патріархату вже відзначав, що цей ієрарх, будучи місцеблюстителем УПЦ МП, фактично заблокував проведення офіційного діалогу з Київським Патріархатом щодо подолання церковного розділення та утворення єдиної Помісної Православної Церкви. Також митрополит Онуфрій неодноразово в унісон з Москвою заявляв про те, що українці та росіяни по суті один народ, що європейська інтеграція для України непотрібна та несе зло, називав кремлівських найманців і терористів на Донбасі «ополченцями», – наголошують в УПЦ КП.

Новообраний митрополит Онуфрій висловив готовність до діалогу з УПЦ КП, але на їхніх канонах.

«Тема об’єднання обговорювалася, ми завжди були відкриті до діалогу між гілками православ’я, і ми хочемо, щоб було об’єднання. Але у нас є свої принципи – це канони православної церкви і об’єднання може бути тільки згідно з цими канонами», – зазначив Онуфрій.

Сьогодні главою Української православної церкви (Московського патріархату) обрано митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія. Відповідне рішення ухвалив собор єпископів УПЦ (МП).

Митрополит Онуфрій у лютому цього року став місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри.

Попередній глава УПЦ (МП) митрополит Володимир, який очолював церкву з 1992 року, помер 5 липня 2014 року.

Інтронізація нового глави УПЦ (МП) відбудеться 17 серпня.

XS
SM
MD
LG