Доступність посилання

ТОП новини

Дітей-інвалідів, повернутих після вивезення бойовиками, лікують у Харкові


Вісім дітей-інвалідів віком від 8 місяців до 3 років, яких бойовики вивозили з Луганська до Росії, доставили до однієї з лікарень Харкова. Про це повідомляє сайт Харківської облдержадміністрації з посиланням на заступника директора департаменту охорони здоров’я ОДА Галину Сіроштан.

«Для транспортування дітей українська сторона надала нові карети швидкої допомоги, обладнані і забезпечені всім необхідним для перевезення хворих малюків. Всі прибулі до Харкова – хлопчики, вимагають догляду і постійного лікування. Сьогодні зранку почалося повне обстеження всіх дітей, трьом малюкам, які отримують протисудомну терапію, вже проведено енцефалографію головного мозку», – мовиться у повідомленні.

8 серпня МЗС України повідомило омбудсмена про викрадення з Луганська восьми українських дітей віком від 8 місяців до 2 років. Без будь-яких документів і належного супроводу їх вивезли до Росії.

Лутковська звернулася до російського колеги – Елли Памфілової – з вимогою невідкладно вжити всіх можливих заходів для безумовного та безпечного повернення українських дітей та сприяти в наданні дітям необхідної допомоги. Лутковська і 13 серпня діти були повернуті в Україну.

XS
SM
MD
LG