Доступність посилання

ТОП новини

Швейцарія скасувала візит голови російської Держдуми Наришкіна


Спікер Держдуми Росії Сергій Наришкін.
Спікер Держдуми Росії Сергій Наришкін.

Парламент Швейцарії скасував запрошення спікеру Держдуми Росії Сергію Наришкіну відвідати нижню палату швейцарського парламенту. Про це йдеться у повідомленні на їхньому сайті.

«Від кінця минулого року в ситуації у Європі відбулися великі зміни. У такі моменти нейтралітет Швейцарії має особливе значення. Наразі запланований візит є несвоєчасним, відповідно, він не відбудеться», – мовиться у повідомленні.

Візит Наришкіна до Швейцарії мав відбутися 23-24 серпня для святкування 200-річчя російсько-швейцарських економічних відносин.

На початку місяця Євросоюз, а також США і низка інших країн оголосили про нові санкції проти осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії на дестабілізацію становища в Україні, зокрема, втручання на сході України та анексію Криму.

Швейцарія також оголосила, що посилить свої санкції проти Росії після того, як свої санкції у відповідь на кризу в Україні посилили Європейський союз і США. Але так і не приєдналася до третього пакету обмежень.

XS
SM
MD
LG