Доступність посилання

ТОП новини

Росія допомогла б Україні, припинивши постачання зброї – чеський міністр


Міністр закордонних справ Чехії Любомір Заоралек
Міністр закордонних справ Чехії Любомір Заоралек

Росія має можливості, щоб допомогти Україні швидко вийти з кризи. Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Любомір Заоралек на позачерговому засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі.

«Росія могла б допомогти ситуації дуже швидко. Якщо б росіяни вирішили зупинити потік озброєння, бойовиків і сепаратистів на схід України, це б уможливило доступ не тільки гуманітарним місіям, але також допомогло швидкому вирішенню кризи», – наголосив Любомір Заоралек.

Чеський міністр також зазначив, що ухвалені санкції ЄС щодо Росії залишаються у силі.

Рада міністрів закордонних справ ЄС також закликала Росію негайно припинити постачання зброї та бойовиків через кордон з Україною.

Учора ввечері британські журналісти заявили, що бачили, як російські бронемашини перетнули український кордон. Сьогодні цю інформацію підтвердили в РНБО України.

За повідомленням президента України Петра Порошенка, значна частина російської військової техніки, яка минулої ночі вторглася в Україну, була знищена вночі української артилерією, заявив президент України Петро Порошенко.

На початку місяця Євросоюз, а також США і низка інших країн оголосили про нові санкції проти осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії на дестабілізацію становища в Україні, зокрема, втручання на сході України та анексію Криму. Росія запровадила санкції у відповідь.

XS
SM
MD
LG