Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко зустрівся з новообраним главою УПЦ (МП) і закликав Церкву до єдності


Предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату) Онуфрій
Предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату) Онуфрій

Сьогодні Церква і влада мають спільно відстоювати державницькі цінності. Про це сказав президент України Петро Порошенко під час зустрічі з предстоятелем Української православної церкви (Московського патріархату) Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм, повідомляє прес-служба глави держави. Порошенко привітав предстоятеля УПЦ з обранням на Престол.

Президент зазначив, що Церква сьогодні потребує єдності та діалогу. «Я дуже радію, що одразу після обрання Ви висловили тверде переконання продовжувати пошук миру, злагоди та об’єднання, якого сьогодні конче потребує Україна. Як і Церква потребує діалогу єднання», − підкреслив Порошенко.

Предстоятель УПЦ подякував президенту за вітання. Він підкреслив, що головним обов’язком Церкви сьогодні є примирення людей. «Ми приймаємо всіх з любов’ю, тому що всі ми – діти Божі, і це − головна місія Церкви. Наше служіння в тому, щоб виховувати людей, піднімати людей духовно», − сказав предстоятель УПЦ.

Він зазначив, що Церква має допомагати людям, які сьогодні страждають. «Ми з людьми не тільки в духовних, але й у матеріальних бідах. Ми маємо розділяти їхню долю, щоб скрасити гіркоту скорботи, яку люди сьогодні переживають», - підкреслив предстоятель УПЦ.

Митрополит наголосив, що Церква сьогодні прагне до об’єднання. «Ми маємо об’єднатись у Христі», − сказав предстоятель УПЦ.

13 серпня собор єпископів УПЦ (Московського патріархату), який відбувся у Києво-Печерській лаврі, обрав митрополитом Київським, предстоятелем УПЦ МП митрополита Онуфрія. Інтронізація очільника УПЦ МП пройде 17 серпня. В Українській православній церкві Київського патріархату висловили сумнів, що вдасться налагодити діалог з новим предстоятелем УПЦ (МП) митрополитом Онуфрієм і закликали до співпраці прихильників помісної церкви в лавах Московського патріархату.

XS
SM
MD
LG