Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін закликав НАТО і ЄС надати Україні військову допомогу


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав НАТО та Євросоюз надати Києву військову підтримку для боротьби з сепаратистами на Донбасі.

«Ми потребуємо військової допомоги. Якби ми б отримали таку допомогу, нашим військовим було б легше», – сказав Клімкін в інтерв’ю німецькому радіо Deutschlandfunk.

Павло Клімкін наголосив, що ЄС і НАТО мають визначитися, що вони можуть і мають зробити, коли правила зламані. Клімкін зазначив, що йдеться про анексію Криму та роль Росії у дестабілізації ситуації на Донбасі.

У своєму відеозверненні «премʼєр-міністр» «ДНР» Олександр Захарченко у суботу заявив, що бойовики його угруповання отримали підкріплення з Росії. За його словами, це 1200 бійців, які проходили чотиримісячне навчання на території Росії, а також 30 танків і 120 бронемашин.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель хоче пояснень від російського керівництва щодо того, чи справді Росія надіслала для підтримки сепаратистів на сході України танки та спеціально навчених бійців, як про це сказав у відеозверненні «премʼєр» угруповання «ДНР».

Україна та Захід звинувачують Росію у постачання зброї і бойовиків на Донбас. Москва свою причетність відкидає.

XS
SM
MD
LG