Доступність посилання

ТОП новини

Гуманітарний вантаж із Росії надходитиме партіями, в Україні його супроводжуватиме Червоний Хрест – Макаренко


Вантаж російського гуманітарного конвою надходитиме за погодженням з місією Червоного Хреста в міжнародний пункт пропуску «Ізварине-Донецьк» партіями до 30 транспортних засобів і передаватися для подальшого супроводу тільки офіційним представникам Червоного Хреста.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Державної фіскальної служби України Анатолій Макаренко.

Він також наголошує, що тільки після проведення всіх заходів прикордонно-митного контролю вантаж допускатиметься на територію України.

«Чекаємо завтра офіційних представників Червоного Хреста для проведення необхідних митних процедур (огляд, ідентифікація вантажу, документальне оформлення тощо)», – ідеться у повідомленні Анатолія Макаренка.

Експерти ОБСЄ здійснять огляд вмісту російського гуманітарного конвою «можливо у понеділок або у вівторок». Про це у коментарі інформагенції AFP у неділю, 17 серпня, повідомив представник ОБСЄ Поль Рикар.

У свою чергу офіційний уповноважений Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) з контактів із Росією Паскаль Кютта заявив, що «загалом» оглянув російський конвой, але детальна інспекція вантажів ще не розпочалася.

Міністр соціальної політики України Людмила Денісова 16 серпня підписала наказ про визнання вантажу МКЧХ гуманітарною допомогою, повідомив департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату уряду України.

16 із 300 російських вантажівок, які зупинилися в Каменськ-Шахтинському Російської Федерації, 17 серпня просунулися до пропускного пункту «Донецьк» у Росії на кордоні з Україною.

Частина російського «гуманітарного конвою» наблизилась до кордону з Україною
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:39 0:00

XS
SM
MD
LG