Доступність посилання

ТОП новини

Попередній звіт про катастрофу «Боїнга-777» представлять до кінця серпня – ООН


Постійний представник Британії при ООН Марк Лайел Ґрант
Постійний представник Британії при ООН Марк Лайел Ґрант

Попередній звіт про хід розслідування авіакатастрофи «Боїнга-777» на Донеччині буде представлений у Раді безпеки ООН до кінця серпня. Про це повідомив голова Ради Безпеки, постійний представник Британії при ООН Марк Лайел Ґрант.

За його словами, помічник з політичних питань Оскар Фернандес-Таранко у понеділок коротко поінформував ООН про хід розслідування.

«Наскільки він розуміє, попередня доповідь буде готова десь у кінці серпня. Доповідь не призначена виключно для урядів. Вона відразу буде опублікована», – зазначив Марк Лайел Ґрант.

За його словами, такі ж терміни раніше називали в уряді Нідерландів.

Між тим робота міжнародних експертів на місці падіння «Боїнга-777» тимчасово зупинена через погіршення ситуації з безпекою у регіоні. Як повідомив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, міжнародні експерти повернуться на місце катастрофи, коли буде безпечно.

Фахівці з Нідерландів, Австралії та Малайзії почали роботи на місці збиття лайнера «Боїнг-777» на Донеччині, у результаті чого загинуло 298 людей.

Понад 220 трун із загиблими вже відправлені до Нідерландів.

Захід і Україна заявляють, що мають докази того, що літак збили проросійські бойовики із комплексу «Бук» за ймовірної підтримки Москви. Бойовики і Росія свою причетність відкидають.

XS
SM
MD
LG