Доступність посилання

ТОП новини

Світове співтовариство має право зупинити ісламістів – папа Римський


Папа Римський Франциск
Папа Римський Франциск

Світове співтовариство має право зупинити ісламістських бойовиків в Іраку. Про це заявив папа Римський Франциск.

Папу Римського запитали, чи підтримує він авіаудари США по позиціях бойовиків «Ісламської держави», після захоплення якими територій на півночі Іраку тисячі християн та представників інших релігійних меншин змушені були покинути свої будинки.

«У цій ситуації, коли присутня невиправдана агресія, я можу сказати, що є легітимним зупинити несправедливого агресора», – відповів Папа Франциск.

Але він додав, що ООН є належним майданчиком для вирішення питань щодо того, як зупинити несправедливу агресію.

«Одна держава не може вирішувати, як зупинити несправедливу агресію», – наголосив папа Римський.

Іракські сили безпеки і бійці курдської «пешмерґи» повідомляють, що відтіснили бойовиків угруповання «Ісламська держава» із греблі у Мосулі, яка є стратегічним об’єктом, відновивши контроль над найбільшою у країні гідроелектростанцією.

Угруповання «Ісламська держава», своєю чергою, заперечує втрату контролю над греблею і спростовує заяви уряду, називаючи їх «воєнною пропагандою».

Упродовж останнього тижня від бойовиків «Ісламської держави» на півночі Іраку звільнили кілька міст. Після цього місцеві мешканці, які змушені були тікати від ісламістів у гори, почали повертатися у свої будинки.

Жителі міста Махмур повертаються додому після витіснення ісламістів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

На початку серпня президент США Барак Обама дав добро на застосування американської авіацію проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» в Іраку задля захисту американського персоналу, який перебуває в Ірбілі та захисту релігійних меншин, які змушені були тікати після наступу ісламістів.

XS
SM
MD
LG