Доступність посилання

ТОП новини

МВС досі не отримало від Міноборони військову техніку – Геращенко


Антон Геращенко
Антон Геращенко

Добровольчі батальйони спеціального призначення і сили МВС, які воюють у зоні АТО, не мають належного технічного підкріплення, заявив радник міністра внутрішніх справ сьогодні Антон Геращенко. За його словами, серед іншого, причиною цього є те, що Міністерство оборони досі не передало бійцям, підпорядкованим МВС, бронетехніку.

«Наші підрозділи міліції вступають у бій з терористами, озброєними системами «Град», артилерією, танками, бронетехнікою. Міліціонери воюють пліч-о-пліч з бійцями Збройних сил, які (на превеликий жаль) досі затримують і тягнуть з передачею нам тяжкого озброєння. Є і кілька звернень міліції, датовані ще другою половиною травня, з проханням передати нам автоматичні гранатомети, снайперські гвинтівки тощо. Ми досі нічого цього не отримали», – сказав Геращенко.

За його словами, відповідні підрозділи Збройних сил посилаються на бюрократичні процедури. З аналогічними відписками бійці, підпорядковані МВС, досі не отримали десяти танків, необхідних для прикриття підрозділів на полі бою, наголосив Геращенко. За його словами, нинішній рівень забезпечення важкою військовою технікою не відповідає вимогам часу, адже ідеться про бої проти добре озброєних бойовиків.

Водночас, за словами Геращенка, ситуація із забезпеченням зброєю поліпшилась у порівнянні з початком АТО.

XS
SM
MD
LG