Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і «Батьківщина» спільно працюватимуть над ратифікацією угоди з ЄС – Чалий


Депутати з «Батьківщини» прийшли до Порошенка з вимогою ратифікації угоди з ЄС
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

Депутати ВО «Батьківщина» сьогодні прийшли в адміністрацію президента з вимогою якнайшвидшого внесення Угоди про асоціацію з Євросоюзом на ратифікацію до парламенту. За словами парламентарів, зрушення у цій справі «були б найкращою антитерористичною операцією».

Заступник голови адміністрації президента Валерій Чалий заявив, що ратифікація угоди відбудеться не пізніше вересня цього року. Він повідомив, що президент України готовий співпрацювати з парламентом для вирішення цього питання. «Не буде зволікань щодо ратифікації Угоди з ЄС, за яку український народ стояв на Майдані, за яку ратував президент у своїй передвиборчій кампанії», – сказав Чалий.

За його словами, Порошенко і «Батьківщина» погодилися спільно працювати над пришвидшенням процедури ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС.

Голова комітету Ради з європейської інтеграції, депутат від фракції «Батьківщина» Григорій Немиря повідомив, що фракція надала Порошенку свою позицію щодо ратифікації. За його словами, фракція «Батьківщина» виступає за те, щоб Порошенко невідкладно вніс законопроект про ратифікацію угоди в парламент, щоб Рада на початку вересня вже ухвалила його.

Немиря нагадав, що Росія однією зі своїх стратегічних цілей вважає недопущення ратифікації угоди про асоціацію Україною.

27 червня Україна і Європейський союз підписали економічну частину Угоди про асоціацію, яка передбачає створення зони вільної торгівлі. Політична частина угоди була підписана 21 березня. Для набуття чинності угоду мають ратифікувати Верховна Рада України, Європарламент, а також усі країни-члени ЄС.

XS
SM
MD
LG