Доступність посилання

ТОП новини

Росія виключила зі списку санкцій проти Заходу низку товарів


З переліку заборонених до ввезення на територію Росії продуктів виключена низка товарів. Йдеться про мальки, безлактозне молоко і молочну продукцію, насіннєву картоплю, цукрову кукурудзу, горох, біологічно активні добавки та вітаміни. Відповідну постанову підписав прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

7 серпня Росія на рік обмежила імпорт продуктів зі США, Євросоюзу, Канади, Австралії та Норвегії у відповідь на санкції країн Заходу проти неї через події в Україні. Під заборону потрапили яловичина, свинина, птиця, фрукти, овочі, сири і молочна продукція. Тоді ж в російському уряді заявили про можливе введення «захисних заходів» у низці галузей промисловості.

В понеділок стало відомо, що російська влада підготували додатковий список санкцій проти Заходу випадок, якщо ЄС і США введуть нові обмеження проти Росії. Серед заходів, які готова ухвалити Москва – заборона на ввезення до Росії автомобілів і медичних виробів.

На початку серпня Євросоюз, США, Канада, Японія і низка інших держав запровадили нові санкції щодо осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії в Україні.

XS
SM
MD
LG