Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав міжнародну спільноту допомогти в звільненні заручників, яких утримує Росія


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Україна прагне, щоб міжнародна спільнота допомогла їй у звільненні заручників, які були захоплені і незаконно утримуються в Росії. Як повідомляє прес-служба президента, про це Петро Порошенко заявив під час зустрічі з заступником генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтманом, який перебуває в Україні за дорученням Пан Ґі Муна.

«Звичайні громадяни України були викрадені терористами, і немає жодного пояснення, як так сталося, що вони опинилися в російських тюрмах. Ми прагнемо, щоб міжнародна спільнота допомогла нам у звільненні наших заручників», – сказав президент.

Порошенко наголосив, що на Донбасі воюють кадрові російські військовослужбовці. Є інформація, що Росія продовжує надсилати новітню зброю: танки, артилерію, ракетні установки, такі ж, з яких був збитий літак «Малайзійських авіаліній», заявив глава держави. «Я впевнений, атака на цивільний літак трактується усіма, як міжнародний тероризм, і злочинці, які причетні до цього, мають бути притягнуті до відповідальності», – наголосив Порошенко.

Президент висловив подяку генеральному секретарю ООН за підтримку миру й деескалації ситуації на Донбасі. Глава держави наголосив, що в Україні немає внутрішнього конфлікту. «Люди в Донецьку та Луганську прагнуть миру. Імплементація мирного плану, який ми запропонували, визначає наші дії. Ми свідомі того, що ситуацію не можна вирішити лише військовими засобами», – зазначив президент.

Глава держави поінформував про розстріл бойовиками колони мирних громадян, які намагалися покинути Луганськ.

Президент також повідомив про ініціативу української сторони направити міжнародну гуманітарну допомогу до Луганська, який, перебуваючи під контролем бойовиків, опинився на порозі гуманітарної катастрофи.

Заступник генерального секретаря ООН подякував президентові від імені генерального секретаря за його мирні ініціативи і запросив його взяти участь у засіданні Генеральної асамблеї ООН, яке відбудеться наступного місяця в Нью-Йорку, йдеться в повідомленні.

XS
SM
MD
LG