Доступність посилання

ТОП новини

США допомагатимуть у боротьбі з «Ісламською державою» – Гейґел


Міністр оборони США Чак Гейґел (Л) і начальник штабів збройних сил США Мартін Демпсі (П)
Міністр оборони США Чак Гейґел (Л) і начальник штабів збройних сил США Мартін Демпсі (П)

США допомагатимуть іракським і курдським військам авіаударами у боротьбі проти бойовиків угруповання «Ісламська держава». Про це заявив міністр оборони США Чак Гейґел. Але він очікує, що бойовики перегрупуються і почнуть нову наступальну операцію.

За словами Гейґела, «Ісламська держава» – це більше, ніж «терористична група», краще озброєна і тренована. На його думку, вона становить велику загрозу.

Начальник штабів збройних сил США Мартін Демпсі каже, що стримувати бойовиків «Ісламської держави» реально, але це неможливо зробити без наступу на ісламістів у Сирії.

Демпсі зазначає, що він не передбачає авіаударів по позиціях ісламістів у Сирії, але, за словами Гейґела, розглядаються усі можливі варіанти.

Чак Гейґел і Мартін Демпсі провели у Вашингтоні спільну прес-конференцію.

19 серпня угруповання «Ісламська держава» опублікувало відео, де показується страта американського журналіста.

Джеймс Фолі був викрадений у Сирії у листопаді 2012 року невідомими озброєними людьми.

Дії «Ісламської держави» засудила низка лідерів світової спільности, зокрема США, Німеччини, Британії та Франції.

На початку літа ісламісти значно просунулися на півночі Іраку, що змусило США застосувати авіацію на підтримку іракських і курдських сил безпеки. Це вперше з моменту відведення військ США з Іраку у 2011 році.

«Ісламська держава» є войовничим угрупованням, яке підтримує жорстку лінію ісламського халіфату. Його бойовики захопили значні територію в Іраку і Сирії.

XS
SM
MD
LG