Доступність посилання

ТОП новини

Семенченко: в Іловайську намацали «кощієву смерть» бойовиків


Семен Семенченко
Семен Семенченко

В Іловайську на Донеччині цілими взводами воюють російські військові, повідомляє командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко.

«Постійно обстріли із «Градів», мінометів, АГС. Вузлові точки терористи вже пристріляли. Звідти й велика кількість поранених», – написав Семенченко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, в лівій частині міста дислокуються сили АТО, у правій – бойовики, яких майже удвічі більше. «Судячи з полонених, більше половини – кадрові офіцери і солдати з Росії. Деякі тупо в формі. Вони не просто поодинці розкидані по підрозділах, а працюють уже окремими взводами, тобто це вже реальне військове вторгнення», – заявив Семенченко.

За словами командира батальйону «Донбас», вчора серед українських бійців було п’ятеро поранених, яких евакуювали вертольотом у Дніпропетровськ, загиблих немає.

«У місті тривають бої. Постійно тримаю зв'язок з командирами і бійцями. Хлопці реально зараз разом зі зведеної ротою мотострілков як 300 спартанців. Тільки їх поки не 300», – написав Семенченко.

За його словами, «сьогодні разом з братами з «Дніпра», які не побоялися ввійти в місто, хлопці починають чистити прилеглі квартали». «Бої йдуть з наростаючим озлобленням, мабуть, все-таки в цьому місті ми намацали «кощієву смерть» донецького угруповання терористів, періодично доходить до рукопашного. Учора відбили останні танкові атаки, не треба їх бояться, вони горять як свічки», – заявив Семенченко.

21 серпня радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив про загалом 16 загиблих бійців батальйонів МВС і Нацгвардії у боях за визволення Іловайська на Донеччині.

XS
SM
MD
LG