Доступність посилання

ТОП новини

Із України виїхали 184 російські вантажівки «гуманітарного конвою» − РНБО


Зі східних областей України виїхали 184 російські вантажівки, які ввозили «гуманітрану допомогу», але українським прикордонникам російські військові у пункті пропуску «Ізварине» не дозволяють їх оглянути.

Про це на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання журналістів, повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Станом на 13:00 з території України виїхало 184 вантажівки. Проте наших представників на огляд цих вантажівок не допускають», − сказав Лисенко.

Він також повідомив, що групу українських прикордонників та митників, яких вчора заблокували російські військові для безперешкодного в’їзду «гуманітарного конвою», розблоковано, вони перебувають в українському прикордонному пункті пропуску «Ізварине».

Водночас, у вантажівки, які зайшли під виглядом гуманітарної допомоги з Росії, завантажують обладнання військового заводу «Топаз» та Луганського патронного заводу, зазначив Лисенко.

Російська колона гуманітарної допомоги в п'ятницю вторглася без згоди України в Луганську область. ЄС і НАТО вже засудили це вторгнення і закликали Росію вивести свої вантажівки з України.

XS
SM
MD
LG